In welke rechtsvorm gaat u uw onderneming voeren?
Het kiezen van de juiste rechtsvorm is lastig. Iedere rechtsvorm heeft zo zijn voor- en nadelen op zowel fiscaal als juridisch vlak.
Het hangt vaak af van de situatie of fase waarin uw onderneming zich bevindt. Bent u net begonnen? Gaat u uitbreiden en/of personeel aannemen? Overweegt u om te gaan fuseren met een andere onderneming?
Een onderneming met of zonder rechtspersoonlijkheid?
Als u een onderneming start zonder rechtspersoonlijkheid, hierbij valt te denken aan de eenmanszaak, de maatschap of bijvoorbeeld een V.O.F. dan bent u met uw privévermogen aansprakelijk voor schulden van de onderneming.
Kiest u voor een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid, dan is uw privévermogen in principe afgezonderd van het vermogen van uw onderneming. De schuldeisers van uw onderneming kunnen dan in beginsel niet bij u in privé aankloppen. Een voorbeeld van een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid is de B.V.
Ook uw burgerlijke staat en het al dan niet hebben van huwlijksvoorwaarden speelt bij de keuze van de rechtsvorm een belangrijke rol.
Op dit gebied kunnen wij u adviseren voor uw situatie het beste past. Voor onder andere de volgende diensten kunt u bij ons terecht;
- oprichten van besloten vennootschap(pen), stichting of vereniging
- wijzigen van de statuten van besloten vennootschappen, stichting of vereniging
- inbreng van een onderneming in een besloten vennootschap
- de fusie of splitsing van besloten vennootschappen
- overdracht van de aandelen in een besloten vennootschap
- uitgifte van aandelen
- het liquideren van een besloten vennootschap
- adviseren bij en opstellen van aandeelhoudersovereenkomsten
Wij proberen u zoveel mogelijk werk uit handen te nemen en regelen voor u waar mogelijk het contact met de diverse instanties die bij de afwikkeling zijn betrokken, waaronder: kamer van koophandel, uw accountant of fiscalist, rechtbank en belastingdienst.